Bebeklerde Gaz Yapmayan Yiyecekler Nelerdir?

Bebeklere gaz yapmayan yiyeceklere annenin dikkat etmesi ve gaz yapma özelliği olmayan gıdalardan tüketmesi gerekir.
Bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamasına destek olan anne, sağlıklı bir beslenme için öncelikle kendi besinlerine dikkat etmelidir. Emziren anneler, tüketmiş oldukları gıdalar ile bebeklerini beslemektedir. Bu yüzden annenin de sağlıklı beslenmesi ve tükettikleri gıdaların besin değerinin yüksek olması gerekir.
Yeni doğan bebekler sıkıntılarını anlatamadıkları için ağlama yoluna başvurmaktadır. Annenin dikkat etmesi gereken bebeğini en iyi şekilde beslemek ve sorun yaşamamasını sağlamak olacaktır. Beslenme işlevi tamamlandıktan sonra bebeğin gazını alarak rahatlamasını sağlayacaksınız. Aksi takdirde sindirim sorunu yaşayan bebeğiniz, huzursuz olur ve bu durum size de olumsuz bir şekilde etkileyebilir.
Hangi Besinler Gaz Yapıyor?
Özellikle sebzelerin tüketimi önemli bir konu olurken bireyler sebze tüketirken, çiğ olarak tüketmemelidir. Aksi taktirde gaz yapıcı özelliğini tamamen vücuduna almış bulunur ve bebeğinizi de etkilemiş olursunuz. Sebze tüketiminizi yaparken besinleri haşlayacak ve gaz yapan içeriğini yok etmiş olacaksınız. Doğumdan 15-20 günlük süreçte çok katı gıdalar tüketmeyecek ve meyve tüketiminizi de dikkat edeceksiniz. Meyvelerin komposto şeklini tercih etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Süt, yoğurt gibi gıdalar, karbonhidrat değeri yüksek olduğu için gaz yapıcı içeriğe sahiptir. Sade yemek yerine, yoğurt çorbası şeklinde tüketebilir veyahut sütlü tatlılar şeklinde tüketim sağlayabilirsiniz. Bebeklere gaz yapmayan yiyecekler arasında anne sütü önemli bir konumda yer almaktadır. Çünkü anne sütünün gerek besleyici değeri gerekse bağışıklık güçlendirici özelliği yüksek olurken, bebeğinizi anne sütünden mahrum bırakmayacaksınız.
Bebeklerin Gazı Nasıl Çıkartılır?
Anne adayını emzirme döneminde sigara ve alkol tüketiminden uzak durmalıdır. Aynı zamanda bebeklere gaz yapmayan yiyecekleri uzmana danışabilir ve bir liste hazırlatarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebekler, biberonla beslendiğinde hava yutarak gaz oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu durumu düzenlemek için biberonun deliğine bakacak ve eğer büyükse biberon değiştirme yoluna gideceksiniz. Bebeğiniz doyma hissine kavuştuğunda omzunuza yaslayarak sırtını ovalayacak ve gazını çıkaracaksınız. Bu işlemi her beslenme sonrası yapacak ve bebeğinizin huzurlu olmasını hedefleyeceksiniz. Emziren anneler, kızartılmış gıdalardan, baharatlı yiyeceklerden, yağlı ve soslu besinlerden uzak durarak bebeğini düşünecektir. Ek gıda almaya başlayan bebekler gaz sorunu yaşamaması için doğal gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle sebzelerin haşlanması meyvelerin ise püre haline getirilmesi gerekir.
Bu yazıyı da okuyun.
Bebeklerde Burun Akıntısı ve Nezle
Bebeklerde Pamukçuk Neden Olur
Yeni Doğan Bebeklerde Alerji Belirtileri Nelerdir?